• pic 1

United Travel en verantwoord toerisme

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mens, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar dat ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je actief bent in de ongerepte natuur, de lokale cultuur ervaart, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die positief bijdragen aan bestemmingen en mooie unieke ervaringen voor de reiziger opleveren. Duurzame ontwikkelingen op de bestemming zijn van groot belang voor de toekomst, voor jou als reiziger en voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Verkleinen ecologische voetafdruk en vergroten positieve impact

United Travel is zich bewust van de negatieve gevolgen van reizen voor het klimaat, natuur en milieu. Daarnaast is het goed de positieve kant van reizen te benadrukken zoals de economische vooruitgang van bestemmingen, de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de reiziger die ook nog eens meer leert over andere culturen met hun religie, tradities en gebruiken en de bescherming van natuur op de bestemmingen. United Travel heeft de intentie om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken en de positieve impact te vergroten.

Goed voorbereid en bewust op reis

De reisadviseur informeert, adviseert en inspireert graag. We bieden onze klanten alternatieven met minder CO2 uitstoot op het gebied van vervoer, verblijf en excursies en met juist zoveel mogelijk positieve impact op de bestemming. Denk hierbij aan vervoer met de trein in plaats van het vliegtuig, een elektrische huurauto voor een rondreis op de bestemming, verblijf in een door de lokale gemeenschap gerunde ecolodge en een fietsexcursie om een stad te verkennen. Onze leveranciers worden gestimuleerd en gemotiveerd hun bedrijfsvoering zo verantwoord en duurzaam mogelijk in te richten. Hierbij wordt gekeken naar diverse criteria waaronder bescherming van natuur en cultuur, energie- en waterverbruik, gezondheid en hygiëne, arbeidsvoorwaarden en omstandigheden, lokaal management en trainingen, lokale inkoop, gebruik van biologische producten en materialen, afvalverwerking, plasticgebruik en veiligheid.

We vragen je zo verantwoord mogelijk te reizen. Vraag onze reisadviseurs gerust naar de mogelijkheden.

Je hebt besloten op vakantie, op reis te gaan. Welke keuzes kun je maken?

 • Reisduur en periode - kies voor een langer verblijf in plaats van een extra vakantie en reis als het kan in het voor- of naseizoen. Een stedenreis is heel goed te combineren met een rondreis of strandvakantie en maakt de ervaring van een bestemming echt compleet.

 • Voorbereiding - lees goed in over de bestemming en leer meer over de cultuur en tradities, religie en gebruiken. Voor echt contact met de bevolking leer je een paar zinnen in de gesproken taal! Bereid je goed voor en zorg voor de benodigde reisdocumenten, vaccinaties en verzekeringen en pak ruim op tijd je koffer in. Vermijd sluimergebruik en trek alle stekkers uit het stopcontact als je op reis gaat.

 • Bestemming - kies voor een bestemming dichterbij, bereikbaar per trein of bus, ferry of eigen (elektrische) auto. Vermijd de drukste plekken op de drukste momenten en bezoek eens de minder ontdekte plekken en alternatieven voor de bekende steden en stranden. Gegarandeerd een positieve verrassing!

 • Soort vakantie - Wintersport? Kies dan hoger gelegen gebieden zonder sneeuwkanonnen en een bestemming waar geen pistes worden aangelegd ten koste van bosgebied en waar liften elektrisch aangedreven zijn. Veel gebieden zijn zeer goed te bereiken met de trein of pendelbus. Wel zo ontspannen en geen last van de files in vakantieperiodes. Een fietsvakantie of wandelvakantie is niet alleen heel gezond maar ook zeer verantwoord! Cruise? Cruises hebben een grote impact op het klimaat en de lucht. Toch een cruise maken? Laat de reisadviseur van United Travel adviseren om zo de meest bewuste keuze kunnen te maken.

 • Vervoer - kies waar mogelijk een alternatief voor vliegen. Toch vliegen? Kies dan voor een rechtstreekse vlucht met een nieuwer toestel en boek economyclass. Neem alleen de nodige bagage mee en reis per openbaar vervoer naar de luchthaven. Kies ter plaatse voor een elektrische huurauto of openbaar vervoer, fietsen en wandelen. Over land is er meer te zien dan tijdens een binnenlandse vlucht! Maak leuke stops onderweg van A naar B in plaats van dagexcursies en travel slow voor een authentieke ervaring en waardevolle beleving.

 • Verblijf - kies voor een eenvoudigere kleinschalige accommodatie met een keurmerk en duurzaam beleid. Lokaal gerund, met goede arbeidsomstandigheden en eerlijke verdiensten voor het personeel. Bij voorkeur niet gelegen op een kwetsbare locatie en juist gebouwd in een traditionele stijl van duurzame materialen.

 • Verzorging - kies voor logies of logies en ontbijt. Lunch en dineer in lokale restaurants en geniet van een heerlijke biologische vegetarische maaltijd. Nog leuker, schuif aan bij een lokale familie na een bezoek aan de markt en ervaar een bestemming echt! Liever het gemak van halfpension of all inclusive? Kies dan voor a-la-carte in plaats van een buffet, met biologische producten uit de streek en het seizoen, neem wat minder vlees en geniet van lokale (niet geïmporteerde) dranken. Voordelig én lekker!

 • Activiteiten - kies voor excursies zonder (contact met) dieren, cultureel beschermd erfgoed, in kleine groepen en met betrouwbare lokale en opgeleide gidsen. Observeer wild life van gepaste afstand en volg altijd de aanwijzingen op van de gids. Kies voor (elektrisch) fietsen, wandelen en niet-gemotoriseerde (water)sport. De kano in plaats van de jetski, de mountainbike in plaats van de quad.

 • Minder uitstoot en compensatie van uitstoot - beperk de gevolgen van de reis voor het klimaat en de lucht door de uitstoot te verminderen en te compenseren.

Verkleinen van de voetafdruk

De hoeveelheid CO2-uitstoot neemt jaarlijks toe en draagt bij aan de opwarming van de aarde. De klimaatverandering heeft samen met de luchtvervuiling over de hele wereld gevolgen voor de natuur, onze gezondheid en veiligheid en voor de beschikbaarheid van voedsel en water. En dat heeft veel gevolgen voor de toekomst van vakantiebestemmingen. De negatieve impact van reizen kan verminderd worden door middel van het maken van de genoemde bewuste keuzes. United Travel biedt een aantal mogelijkheden om de uitstoot te verminderen en te compenseren.

Biobrandstof

Biobrandstof, oftewel Sustainable Aviation Fuel (SAF), wordt met name vervaardigd uit oud frituurvet en landbouwafval en is een brandstof met een verminderde CO2-uitstoot over de hele levenscyclus van minimaal 80% ten opzichte van een fossiele brandstof als kerosine. United Travel heeft een overeenkomst gesloten met het B Corp gecertificeerde SkyNRG en de technologie van CHOOOSE voor de inkoop van deze vorm van nieuwe energie voor de wereldwijde luchtvaart. Je kunt een percentage of deel van de uitstoot van de eigen vakantie, reis in de vorm van biobrandstof bijdragen.

Hoe werkt het? Ga eerst naar FlyonSAF

Voer de reisgegevens in op de emissiecalculator en bepaal de voetafdruk. Kies de gewenste hoeveelheid SAF/CO2-reductie. De gekochte SAF wordt toegevoegd aan een luchthaven zo dicht mogelijk bij de SAF-productiefaciliteit. Daarna volgt het ontvangstbewijs voor de aankoop en bijbehorende bijdrage.

Biodiversiteit & Carbon Credits

logo life terra foundationUnited Travel biedt de optie om te investeren in Biodiversiteit & Carbon Credits in één van de door de EU gesubsidieerde projecten van de Life Terra Foundation in Europa. Op deze manier kan de CO2 uitstoot van de vlucht, een groot deel van de reis of de hele reis gecompenseerd worden. De bijdrage zorgt voor herstel en het klimaatbestendig maken van natuurgebieden en bossen, ondersteuning van lokale gemeenschappen (verantwoorde regeneratieve landbouw) en het verhogen van de biodiversiteit. Vraag voor meer informatie de reisadviseur van United Travel.

Boomadoptie

boomadoptieAdopteer voor een bedrag van € 6,00 per persoon bij boeking een boom in één van de bossen van Europa onder beheer van de Life Terra Foundation. Je ontvangt hiervoor een voucher met de link naar je eigen boom. Daarnaast worden van deze bijdrage lespakketten verzorgd op scholen, zodat kinderen zich meer verbonden gaan voelen met de natuur en het belang gaan ervaren om goed voor de aarde te zorgen voor een mooie toekomst.

Vergroten van de handdruk

Reizen heeft ook een positieve impact, uit onderzoek is gebleken dat het zorgt voor een betere gezondheid en leidt tot meer begrip voor en kennis van diverse culturen, geloven en tradities. Daarnaast zorgt het voor inkomsten op bestemmingen en bewustwording en verduurzaming wereldwijd.

 • Geef het goede voorbeeld; Neem eigen zeep en shampoo mee en laat die mini’s staan, laat schoon drinkwater niet onnodig lopen, gebruik handdoeken vaker dan één keer, gooi afval netjes weg en gebruik zo min mogelijk plastic, door bijvoorbeeld een hervulbare waterfles met filter mee te nemen en een opvouwbaar stoffen tasje. Het zijn maar een paar voorbeelden van kleine dingen met een groots effect, zeker als iedereen het doet.

 • Deel ervaring en kennis; Laat de medewerker in het hotel en de gids/chauffeur weten hoe het verblijf of excursie is ervaren en benoem verbeterpunten op het gebied van duurzaamheid. Deel de positieve ervaringen op social media.

 • Kom in actie; Neem deel aan een beach clean up of neem zelf het initiatief.

 • Bezoek een gecertificeerd community project, conservatieproject of dierenopvang, help actief mee of doneer.

 • Eet en koop lokaal; eet en koop zoveel mogelijk lokale producten bij de kleinere winkels, restaurants en op de markt. Kies voor de meest waardevolle herinnering een nuttig souvenir, gemaakt van natuurlijke materialen, ambachtelijk gemaakt en lokaal geproduceerd. Houd rekening met de geldende regels van de douane.

 • Toon respect voor de lokale bevolking, religie, tradities en gebruiken. Vraag altijd vooraf of er een foto gemaakt mag worden. Ga in gesprek met de bevolking en toon oprechte interesse. Het is niet alleen leerzaam, maar er komt ook respect voor terug.

Bestrijding seksuele uitbuiting van kinderen

United Travel steunt actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wees samen met ons alert en bij vermoedens van kindermisbruik meldt dit op http://www.meldkindersekstoerisme.nl